forumKonu aç

İnternet ajansı 2026 sıralamasına gönderme yapıyor — böyle bir liste seçim ölçütü olur mu?

TTolga T***Katılımcı
Görev
Yazılım geliştirici
Sektör
Hayvancılık
Yapı
holding bünyesinde bir şirket

Frankfurt merkezli toptan medikal malzeme şirketimiz icin kurumsal web sitemizi ve müşteri sipariş altyapımızı yenileyeceğiz. neyse proje icin yaklaşık 40.000 EUR bütçe ayırdık ve şu an ajans görüşmelerini yürütüyoruz.

Teklif aldığımız ajanslardan biri sunumunda ısrarla sektörel bi yayının hazırladığı '2026 en iyi internet ajansları sıralaması' projeksiyonunda üst sıralarda yer aldığını vurguluyor. yani masaya koydukları teklif ise diğer iki adayın teklifinden yaklaşık yüzde 30 daha yüksek.

Bu tür ajans sıralamaları gerçekten güvenilir bi kalite ölçütü müdür? neyse bir ajansın listelerde üstte yer alması projenin başarısını garanti eder mi, yoksa seçim yaparken tamamen farklı kriterlere mi odaklanmalıyım?

SSena K***Katılımcı
Görev
Muhasebe elemanı
Sektör
Medya ve yayıncılık
Yapı
butik ajans
En çok yardımcı olan#2

Kısa cevap: Ajans sıralamaları kesinlikle bir teknik yetkinlik veya proje kalitesi ölçütü değildir; bu listeler çoğunlukla ajansların beyan ettiği ciro büyüklüğü, personel sayısı veya sektörel derneklere ödenen katılım ücretleriyle şekillenir. Dolayısıyla geleceğe dönük veya güncel bir sektör sıralaması, 40.000 EUR değerindeki bir B2B projesinde tek başına seçim kriteri olamaz.

Bu listelerin çalışma mantığını bilmek gerekir: 1) Sıralamalar genellikle bağımsız denetimden geçmemiş gelir beyanlarına bakar. Çok alt yüklenici çalıştıran veya medya alımı yapan ajanslar ciroları yüksek olduğu için otomatikman üst sıralara yerleşir. 2) Listelerde yer almak için çoğu zaman belirli yayınlara abonelik, birlik üyeliği veya doğrudan başvuru harcı ödenir. 3) Sıralamayı yapan kurumlar ajansın yazdığı kodun kalitesini, teslimat gecikmelerini veya müşteri memnuniyetini denetlemez.

Ajans seçerken şu üç adımı izlemeniz bütçenizi korur: İlk olarak, ajansın sizin ölçeğinizde ve sektörünüzde son iki yılda tamamladığı en az üç projeyi inceleyin. İkinci olarak, bu projelerin yöneticileriyle bizzat telefonda görüşerek teslim sonrası destek süreçlerini ve bütçe aşımlarını sorun. Son olarak, satış sunumu yapan ekiple değil, kodlamayı bizzat yapacak teknik liderle masaya oturup mimari planı konuşun. Yüzde 30'luk fiyat farkını soyut bir sıralama değil, yalnızca somut referanslar haklı çıkarabilir.

HHavva Y***KatılımcıTopluluk üyesi

Büyük ajans sıralamalarında ilk 50'de olmak, firmanın kurumsal yapısının büyük olduğunu gösterir ama projenize iyi yazılımcı atanacağını göstermez. Çoğu dev ajans büyük projeleri tecrübeli ekibe verirken sizin 40.000 EUR'luk işinizi stajyerlere ya da dışarıdan taşeronlara devreder.

ek: aşağıda sorulmuş, cevabı ikinci mesajda yazdım.

AAli T***KatılımcıTopluluk üyesi

Hamburg'da 55.000 EUR bütçeli e-ticaret projemizde listenin ilk yirmisinden bir ajansla çalıştık. Proje planlanan süreden tam 7 ay geç bitti ve canlıya geçişte ciddi veri kaybı yaşadık. Sıradan ama referansı sağlam bir yerel ekiple çalışmadığımıza çok pişman olduk.

HHavva E***Katılımcı
Görev
Finans müdürü
Sektör
Elektrik-elektronik
Yapı
orta ölçekli işletme

Ajansa çok basit bi talepte bulunun: Sıralama sunumunu bi yana bırakın, medikal sektöründe veya benzer hacimli toptan ticarette canlıda olan iki müşterinin iletişim bilgisini verin. Bu bilgiyi hemen veremiyorlarsa listenin hiçbi anlamı yoktur.

ŞŞerife Y***Katılımcı
Görev
Kurye koordinatörü
Sektör
Gıda toptancılığı
Yapı
120 kişilik şirket

Bu tür 2026 projeksiyon listeleri PR ve pazarlama operasyonudur. Ajanslar kendi aralarında network kurup birbirini listelere taşır... yani yüzde 30 prim ödemeniz istenen şey aslında ajansın pazarlama bütçesi ve lüks ofis kirasıdır projenizin kodu değl.

AAyşe Y***KatılımcıTopluluk üyesi

o haavalı ödüller ve sıralama logoları sadece şirket girişindeki duvarda güzel duruyor. biz bi kere o vitrine kandık sonrasında proje yöneticisi ayda bi değişti muhatap bulamadık ve doğrudan işi yapacak ekiple tanışmadan sözleşme imzalamayın

EEmine S***Katılımcı
Görev
Sosyal medya sorumlusu
Sektör
Kozmetik
Yapı
8 kişilik ekip

Listede üst sırada olmak çok kolay: bolca medya bütçesi yönetin, derneğe aidat ödeyin, harika bir basın bülteni yazın. Sonra da bu maliyeti karşılamak için müşterilere yüzde 30 liste primi fatura edin.

IIrmak B***Katılımcı
Görev
Veri analisti
Sektör
Mobilya üretimi
Yapı
tek kişilik işletme

Tedarikçi seçim süreçlerinde bağımsız üçüncü taraf denetim raporları veya doğrulanabilir teknik sertifikasyonlar haricindeki sektörel listeler nesnel kabul kriteri sayılmaz. Şirketinizin satınalma yönergesine KPI bazlı referans kontrolü maddesini eklemenizi tavsiye ederim.

EElaKatılımcı
Görev
Psikolog

Bir dönem biz de aynı yerde takıldık. En ucuz teklif genelde en az düşünülmüş tekliftir.

PPınar N***Katılımcı
Görev
İnsan kaynakları müdürü
Sektör
Sigortacılık
Yapı
aile şirketi

Aynı hatayı yapmayın diye yazıyorum. Kapsam büyüyorsa ya süre ya bütçe büyümeli. Üçüncü seçenek yok.

SSultan M***KatılımcıTopluluk üyesi

Şu noktada ayrılıyorum sizden. Küçük bi deneme ile başlayın, tmmını bi anda bağlamayın.

İki hafta boyunca not tutmak, altı aylık tahminden iyi sonuç veriyor.

HHüsniye A***Katılımcı
Görev
Stajyer
Sektör
Bilişim hizmetleri
Yapı
orta ölçekli işletme

Doki · Mobil uygulama · 2025

internet ajansı sıralama 2026 konusunda en çok atlanan nokta şu: İlk üç ay her şey iyi gider, sorun dördüncü ayda çıkar.

İlk üç ay her şey iyi gider, sorun dördüncü ayda çıkar. Umarım işinize yarar.

ÖÖzlemKatılımcı
Görev
Reklam ajansı
Yapı
20 kişilik firma

Bu cevabı okuyunca rahatladım demek sadece bende değilmiş. Sormaktan çekinmeyin sormayan hep daha pahalıya ödüyor.

Sorunuz olursa yazın, elimden geldiğince cevaplarım.

KKadir A***Uzman
Görev
Müşteri hizmetleri temsilcisi
Sektör
Gıda toptancılığı
Yapı
holding bünyesinde bir şirket

Sonucu yazarsanız sevinirim. internet ajansı sıralama 2026 tarafında yapılan hata genelde geri dönülebilir ama pahalı.

Acele karar, altı ay sonra düzeltilen karar oluyor. Kolay gelsin.

KKader A***Yeni üye
Görev
Ağ yöneticisi
Sektör
Danışmanlık
Yapı
orta ölçekli işletme

Bizde de aynı.

SSelin A***KatılımcıTopluluk üyesi

Haklısınız ben de aynı yoldan geçtim. Her şeyi aynı anda değiştirmeye çalışınca hiçbiri oturmuyor.

RRecep T***Katılımcı
Görev
Satış müdürü
Sektör
Muhasebe ve müşavirlik
Yapı
kooperatif

Doki · SEO danışmanlığı · 2023

yeni girenler için kısa özet: Sormaktan çekinmeyin sormyan hep daha pahalıa ödüyor

beniim gorusum bu kesin doggrru diye yazmiyorum

KKemal U***VeteranTopluluk üyesi

Kafamdaki soru işareti kalktı, teşekkürler.

OOrhan K***KatılımcıTopluluk üyesi

Ben de merak ediyorum.

Bu konu kapatıldı.Nöbetçi konuyu çözüme ulaşmış olarak işaretledi. Benzer bir durumunuz varsa yeni konu açabilirsiniz.
Konu aç