forumKonu aç

2.000 kalemli bir dükkânı kaldıracak ücretsiz stok takip programı var mı?

DDoruk T***KatılımcıTopluluk üyesi

madridde küçük bi ev gereçleri ve hırdavat dükkânı işletiyorum. neyse şu an aktif olarak raflarda ve depoda yaklaşık 2.100 kalem ürünümüz var. şimdiye kdr her şeyi e-tablolar üzerinden manuel takip etmeye çalıştık fakat işler büyüdükçe kasadaki fiziki satışla tablodaki adetler birbirini tutmamaya başladı.. ama geçen ay sayım yaptığımızda yaklaşık 1.400 Euro tutarında stok açığı fark ettik; kimi ürün tükenmiş ama sistemde var görünüyor kimi rafta duruyor ama kaydı yok.

artık barkod okuyucuyla entegre çalışan, dükkândaki iki bilgisayardan anlık güncellenen bi sisteme geçmek şart oldu. internette araştırdığımda pek çok ücretsiz stok takip programı çıkıyor fakat çoğunun 100 veya 500 ürün sınırı var ya da barkod desteğini kısıtlıyorlar bir de aylık 50-80 Euro gibi yazılım aboneliklerine hemen bütçe ayırmak istemiyorum.

gerçekten 2.000 kalemi sorunsuz kaldıracak ücretsiz veya açık kaynak bir çözüm var mı yoksa vakit kaybetmeden ücretli bir yazılıma mı geçmeliyiz? verileri aktarırken nelere dikkat etmeliyim?

MMert Ö***Uzman
Görev
Kurye koordinatörü
Sektör
Enerji
Yapı
yeni kurulmuş girişim
En çok yardımcı olan#2

Kısa cevap: İki bini aşkın kalem ve birden fazla terminal söz konusu olduğunda tamamen ücretsiz bulut yazılımlarla bu işi sürdürmek neredeyse imkânsızdır; çünkü ücretsiz katmanlar genellikle 100-300 ürün veya tek kullanıcıyla sınırlandırılır. Kalıcı çözüm için ya sunucu maliyetini üstlenip açık kaynak kodlu bir envanter yazılımını kendiniz kuracaksınız ya da doğrudan düşük paketli ticari bir yazılıma geçeceksiniz.

Ücretsiz bulut araçlarının en büyük tuzağı veri aktarımı aşamasında ortaya çıkar. Sisteme 2.000 kalemi CSV formatında kolayca yüklersiniz ancak iş dışarı aktarmaya, anlık yedek almaya veya barkod etiket formatı basmaya gelince ücretli pakete geçmenizi dayatırlar. Açık kaynaklı bir yazılımı yerel bir bilgisayara kurmak ilk etapta cazip görünebilir; fakat veri tabanı kilitlenmeleri, elektrik kesintisinde veri bozulması ve güvenlik güncellemelerinin bakımı size yazılım aboneliğinden daha pahalıya patlar.

Geçiş aşamasında şu kriterleri uygulamanızı öneririm: Öncelikle mevcut e-tablonuzu standartlaştırın. Her ürün için benzersiz bir barkod, ürün adı, kategori, raf konumu, alış fiyatı, KDV oranı ve minimum stok alarm seviyesi sütunlarını temizleyin. Eğer teknik bilginiz yoksa açık kaynak kurulumlarla vakit kaybetmeyin. İspanya'da yerel vergi kurallarına uyumlu, yerel faturalandırma desteği sunan ve aylık 25-40 Euro bandında başlangıç paketi olan hazır bir bulut çözümü seçmeniz, geçen ay yaşadığınız 1.400 Euro'luk açığı bir ayda amorti edecektir.

IIrmak Ö***Katılımcı
Görev
Şirket sahibi
Sektör
Güvenlik hizmetleri
Yapı
iki şubeli işletme

E-tablodaki veriyi hemen bir programa aktarmaya kalkmayın. Önce mükerrer barkodları ve boşluk içeren kodları temizleyin. Ücretsiz araç ararken zaman kaybetmek yerine deneme sürümü veren kurumsal yazılımlarda CSV içe aktarma hızını test edin. Hepsini yüklemeden önce sadece 20 ürünle deneme satışı yapın.

GGökhan G***KatılımcıTopluluk üyesi

Bedava yazılımlar genellikle dükkân büyüdüğü an sizi rehin alır. 2.000 ürün girersiniz, dördüncü ayda barkod geçmişi veya çoklu kullanıcı için üst pakete geçin uyarısı çıkar. Ücretsiz aracı kurmak ve hatalarını düzeltmek icin harcayacağınız 40 saatlik mesai vereceğiniz bi yıllık yazılım parasından daha pahalı.

EEsra A***Katılımcı
Görev
Teknik servis elemanı
Sektör
Sağlık hizmetleri
Yapı
120 kişilik şirket

Biz Valencia'da 1.800 ürün kalemiyle benzer bi süreç yaşadık. Ücretsiz bi açık kaynak sistem denedik, yerel ağda iki terminal aynı anda aynı ürünü satınca stok eksiye düştü. Sonunda aylık 35 Euro verdiğimiz bulut tabanlı bi sisteme geçtik; sayım süremiz haftada 6 saatten 1 saate indi.

MMustafa A***Katılımcı
Görev
Bölge müdürü
Sektör
Kağıt
Yapı
kooperatif

Veri aktarımı yaparken canınızın yanmaması için şu üç maddeye sadık kalın: 1) Ürün varyantlarını ayrı birer satır ve kod olarak tanımlayın. 2) Kritik stok seviyesini baştan girin ki sistem otomatik sipariş listesi çıkarsın. 3) KDV oranlarını ürün kartına bağlayın fiş keserken elle girmeyin.

HHavva O***Uzman
Görev
Pazarlama müdürü
Sektör
İnşaat
Yapı
tek kişilik işletme

İki farklı kasadan eşzamanlı işlem yapılacağı için basit dosya tabanlı ücretsiz masaüstü yazılımları çöker. En azından işlem seviyesinde kilitleme yapan ilişkisel bir veri tabanı arkasında çalışan yapı gerekir. Bulut tabanlı çözümler veri tutarlılığını merkezi yönettiği için fiziksel dükkânda daha stabildir.

LLevent B***KatılımcıTopluluk üyesi

İlk dükkânı açtığımda sıfır maliyet olsun diye internetten bulduğum bir topluluk yazılımı kurmuştum. Yazın yoğun saatte sistem kilitlendi, kasa kuyruğu sokağa taştı. Fiş kesemedik, müşteriler ürünleri tezgâha bırakıp gitti. O gün anladım ki envanter programı tasarruf edilecek en son kalem.

SSelin T***Katılımcı
Görev
Stajyer
Sektör
Lojistik
Yapı
300 kişilik kurum

Doki · Kurumsal web sitesi · 2023

biz de tablolarla başladık snra herşey çorba oldu. iki kasa varsa ücretsiz işi unutun bence. ayda 30 euro işletme gideri icin hiçbi şey kasanın rahatlığına değer.

HHande A***KatılımcıTopluluk üyesi

Uzun süre bu işle uğraştım. Kayıt tutmayan hiçbir süreç düzelmiyor, çünkü neyi düzelteceğinizi bilmiyorsunuz.

ZZeynep Z***Katılımcı
Görev
Müşteri hizmetleri temsilcisi
Sektör
Hukuk
Yapı
120 kişilik şirket

soracagim sey biraz acemice olcak kusrua bakmayin... bunu basttan yazili hâle getimrezseniz snra tartisma cikiyor.

srunuz oluras yazin, elimden geldigince cevaplarim

ÜÜmit K***Katılımcı
Görev
Operasyon müdürü
Sektör
Mücevherat
Yapı
holding bünyesinde bir şirket

Deneyeceğim.

RRamazan A***KatılımcıTopluluk üyesi

Buna tam katılamayacağım. Sormaktan çekinmeyin, sormayan hep daha pahalıya ödüyor.

Sorunuz olursa yazın, elimden geldiğince cevaplarım.

TTaner B***KatılımcıTopluluk üyesi

Uzun süre bu işle uğraştım. Acele karar altı ay snra düzeltilen karar oluyor.

RRabia B***UzmanTopluluk üyesi

Bunun bi de ölçüm tarafı var. Bunu tek başına yapmaya çalışmak en pahalı yol.

Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydası olur.

HHasan K***KatılımcıTopluluk üyesi

şunu yaşadıktan snra bakışıım değişti. karar verirken en kötü senaryoyu da yazın sadece iyisini değl.

başka türlü yapan varsa onu da merak ederim.

ZZerrin S***Katılımcı
Görev
Kalite güvence müdürü
Sektör
Sigortacılık
Yapı
zincir mağaza

Doki · Yedekleme kurulumu · 2025

Sağ olun, aradığım cevap buydu. En ucuz teklif genelde en az düşünülmüş tekliftir.

Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydası olur.

KKübra E***Katılımcı
Görev
Lojistik planlama
Sektör
Deri
Yapı
20 kişilik firma

Burada bir itirazım var. Kararı geri almak ne kdr zorsa, o kadar yavaş verin.

Benim görüşüm bu, kesin doğru diye yazmıyorum.

BBurak K***KatılımcıTopluluk üyesi

Aynısını yaşadım.

FFatma U***Katılımcı
Görev
Şantiye şefi
Sektör
Spor ve fitness
Yapı
iki şubeli işletme

Tartışma dağıldı toparlayayım. Kapsam büyüyorsa ya süre ya bütçe büyümeli. Üçüncü seçenek yok.

Ben olsam bu yoldan giderdim.

Yanıt yaz