milanoda 3 koltuklu bi kuaför salonu işletiyorum. randevuları defterle ve WhatsApp mesajlarıyla yönetmeye çalışırken yaşanan çift rezervasyonlar ve yoğun saatlerde telefona bakamama sorunu artık işleri aksatmaya başlamıştı. aylık 40-50 EUR yazılım aboneliklerine para vermek istemedim çünkü başlangıçta müşterilerin bu sisteme alışıp alışmayacağını kestiremiyordum.
internette bulduğum bulut tabanlı bi ücretsiz randevu aracını kurdum ve bağlantıyı profilimize ekleyip müşterilere duyurduk. ilk 2 ay herşey çok pratikti; müşteriler gece bile rezervasyon yapabiliyor defter tutma yükümüz ciddi oranda azalıyordu. fakat 4... aydan itibaren ücretsiz planın kısıtlamaları başımızı ağrıtmaya başladı... aylık 50 randevu limitine erkenden ulaştık ve sistem yeni randevuları durdurdu. en büyük sorun ise SMS hatırlatması olmadığı icin randevusunu unutan müşteri sayısının artmasıydı.
altıncı ayın sonunda mecburen profesyonel bi pakete geçtim.. sonra ücretsiz araçlarla işe başlamayı düşünenler için bu sistemlerin sınırları nerede bitiyor ve ne zaman masraftan kaçınmamak gerekiyor?