forumKonu aç

Salonum İçin Ücretsiz Online Randevu Sistemini Denedim: 6 Ayda Neler Oldu

GGizem E***UzmanTopluluk üyesi

milanoda 3 koltuklu bi kuaför salonu işletiyorum. randevuları defterle ve WhatsApp mesajlarıyla yönetmeye çalışırken yaşanan çift rezervasyonlar ve yoğun saatlerde telefona bakamama sorunu artık işleri aksatmaya başlamıştı. aylık 40-50 EUR yazılım aboneliklerine para vermek istemedim çünkü başlangıçta müşterilerin bu sisteme alışıp alışmayacağını kestiremiyordum.

internette bulduğum bulut tabanlı bi ücretsiz randevu aracını kurdum ve bağlantıyı profilimize ekleyip müşterilere duyurduk. ilk 2 ay herşey çok pratikti; müşteriler gece bile rezervasyon yapabiliyor defter tutma yükümüz ciddi oranda azalıyordu. fakat 4... aydan itibaren ücretsiz planın kısıtlamaları başımızı ağrıtmaya başladı... aylık 50 randevu limitine erkenden ulaştık ve sistem yeni randevuları durdurdu. en büyük sorun ise SMS hatırlatması olmadığı icin randevusunu unutan müşteri sayısının artmasıydı.

altıncı ayın sonunda mecburen profesyonel bi pakete geçtim.. sonra ücretsiz araçlarla işe başlamayı düşünenler için bu sistemlerin sınırları nerede bitiyor ve ne zaman masraftan kaçınmamak gerekiyor?

PPolat T***VeteranTopluluk üyesi
En çok yardımcı olan#2

Kısa cevap: Ücretsiz sistemler müşteri alışkanlığı kazandırmak ve temel takvim akışını oturtmak için fazlasıyla yeterlidir. Ancak randevu hacminiz aylık 50 randevu sınırını aştığında ve gelmeyen müşteri kaybınız haftalık 1-2 saati bulduğunda ücretli bi çözüme geçmek doğrudan işletme kârınızı korur.

İlk aşamada ücretsiz araçları kullanırken takvim senkronizasyonunu doğru yapılandırmak gerekir. Google Takvim ile çift yönlü çalışan ücretsiz altyapılar, çakışmaları önlemede çok başarılıdır. Fakat ücretsiz paketlerdeki en kritik açık, SMS ve doğrudan bildirim hatırlatmalarının olmamasıdır. E-posta hatırlatması çoğu zaman önemsiz kutusuna düşer veya müşteri tarafından saatinde okunmaz. Ayrıca ücretsiz sürümlerde müşteri geçmişi tutma süresi genelde 30 günle sınırlıdır; bu durum müdavimlerin hangi işlemi yaptırdığını geriye dönük takip etmenizi engeller.

Maliyet analizini şöyle yapmalısınız: Salonunuzda bi saç kesimi veya işlem ortalama 25 EUR ise ve hatırlatma eksikliği yüzünden ayda sadece 3 müşteri randevusunu kaçırıyorsa, doğrudan 75 EUR ciro kaybediyorsunuz demektir. Bu durumda aylık 35 EUR yazılım ücreti ödemek işletmenizden çıkan ekstra bi masraf değil, kaçan 75 EUR geliri kurtararak net 40 EUR kazanç sağlayan bi yatırımdır.

Geçiş stratejisi olarak ilk 2-3 ay ücretsiz sürümle müşterilerinizi dijital randevuya alıştırın. Takvim doluluğunuz yükseldiğinde müşteri veri tabanınızı dışa aktarıp personel yetkilendirmesi ve entegre hatırlatma sunan bir yazılıma geçin.

EEfe Y***Katılımcı
Görev
Şantiye şefi
Sektör
Deri
Yapı
butik ajans

biz de torinoda benzer bi deneme yaptık. ücretsiz araçta personel bazlı takvim ayrımı yoktu herkez tek hesaptan görünüyordu. gün sonunda hangi koltuk ne kdr ciro yapmış kime ne prim verilecek hepsi birbirine girdi. 3 ay sonra sistemi tamamen değiştirdik.

GGoncaUzman
Görev
Sağlık turizmi
Yapı
tek kişilik işletme

Biz Roma'da 4 kişilik salonda 3 ay boyunca ücretsiz araç kullandık. Ücretsiz planda ayda 60 randevu sınırı vardı. SMS hatırlatması yokken gelmeyen müşteri oranı haftada 4 kişiydi; bu da bize ayda yaklaşık 400 EUR ciro kaybı yaratıyordu. Aylık 35 EUR ödeyip otomatik SMS açtığımız ay kayıp randevu sayısı haftada 1 kişiye düştü.

DDilara U***Katılımcı
Görev
Lojistik planlama
Sektör
Plastik
Yapı
120 kişilik şirket

Herkes hemen SMS hatırlatmasına para ödemekten bahsediyor ama İtalya'da müşterilerin çoğu WhatsApp bildirimine bakıyor. Ücretsiz sistemin randevu bildirim e-postasını kendi telefonunuza bağlayıp şablon bir WhatsApp mesajı atsaydınız, ücretli plana hiç geçmeden aynı hatırlatma etkisini alabilirdiniz.

edit: birkaç yazım hatasını düzelttim.

OOrhan T***KatılımcıTopluluk üyesi

Ücretli sürüme geçiş kararında şu üç eşik belirleyicidir: 1) Aylık rezervasyon kotasının dolup yeni müşterinin sistem dışında kalması, 2) Personel bazlı komisyon, mola ve süre ayarlama ihtiyacı, 3) İtalyan mali mevzuatına uygun kasa fişi ve müşteri verisi dışa aktarma zorunluluğu.

NNazlı S***Katılımcı
Görev
İhracat sorumlusu
Sektör
Deri
Yapı
imalathane

bizim Italyan mudavimler basta link uzerinden randevu almaya cok usendi. kasaya kucuk bi karekod koyduk, islem bittiginde 'bi dahakine buradan hemen secebilirsiniz' dedik bir de ucretsiz arac ilk basta musterinin nabzini olcmek icin cok iyi oldu tutmasaydi cebimizden tek kurus cikmamis olacakti

GGamze K***KatılımcıTopluluk üyesi

Ücretsizden ücretliye geçerken eski müşterilerin iletişim bilgilerini ve geçmiş randevu kayıtlarını sorunsuz alabildiniz mi? Çoğu ücretsiz araç veriyi dışa aktarırken telefon numaralarını gizliyor veya ücret talep ediyor.

GGökhan K***Katılımcı
Görev
Yazılım takım lideri
Sektör
Ambalaj
Yapı
20 kişilik firma

İşletme büyüdükçe yazılım masrafı operasyonel verimin sigortası haline gelir. Başlangıçta ücretsizle akışı test etmek doğru bi esnaflık refleksidir. Ancak takvim doluluğunu yönetemeyip müşteri kaçırmaya başladığınız gün, yazılıma vereceğiniz aylık 40 EUR bedel tasarruf değil zarar hanesine yazılır.

OOya Y***Katılımcı
Görev
İçerik editörü
Sektör
Cam
Yapı
zincir mağaza

Doki · Altyapı taşıma · 2024

peki bu ücretsiz sistelerde randevvu sırasında müşteriden küçük bi ön ödeme veya kapora alma şansı hiç olmuyor mu? ya son daika iptallerini engellemek için karttan çekim yapabiliyor muyuz?

not: bunu kendi deneyimim olarak yazdım, herkeste böyle olmayabilir.

UUfuk E***Katılımcı
Görev
Üretim planlama
Sektör
Mobilya üretimi
Yapı
kooperatif

Tam olarak böyle. İkinci kez kuranlar aynı hatayı yapmıyor ama yeni hatalar buluyor.

Bu kadar, uzattıysam kusura bakmayın.

ZZübeyde A***Veteran
Görev
Kurye koordinatörü
Sektör
Sağlık hizmetleri
Yapı
holding bünyesinde bir şirket

Deneyeceğim. İkinci kez kuranlar aynı hatayı yapmıyor ama yeni hatalar buluyor.

Yanlışım varsa düzeltin.

MMurat T***KatılımcıTopluluk üyesi

süreç olarak bakınca tablo değişiyor. bu arada asıl mesele rakam değl o rakamın neye göre çıktığı.

CCansu C***KatılımcıTopluluk üyesi

sizce bu her ölçekte işler mi? yani ilk üç ay herşey iyi gider sorun dörrdüncü ayda çıkar.

karar verirken en kötü senaryoyu da yazın sadece iyisini deil ama işte başka türlü yapan varsa onu da merak ederim.

AAycan D***KatılımcıTopluluk üyesi

Konuyu toparlayayım, çünkü birkaç farklı cevap verildi. işte küçük bi deneme ile başlayın tamamını bi anda bağlamayın.

Not olarak bırakayım lazım olur.

AAli T***Katılımcı
Görev
Çağrı merkezi temsilcisi
Sektör
Kağıt
Yapı
imalathane

Bir ayrım yapmak gerekiyor burada. Küçük ölçekte işe yarayan çözüm büyüyünce çöküyor, bunu geç öğrendim.

Benim görüşüm bu, kesin doğru diye yazmıyorum.

KKader Y***Katılımcı
Görev
Ön muhasebe
Sektör
Yazılım
Yapı
300 kişilik kurum

Aynı şeyi ben de düşünüyordum. Bunu tek başına yapmaya çalışmak en pahalı yol.

Bir konuda üç farklı cevap alıyorsanız soru yanlış sorulmuştur.

RRecep B***UzmanTopluluk üyesi

Bir dönem biz de aynı yerde takıldık. ücretsiz online randevu sistemi konusunda acele eden herkes aynı yerde takılıyor.

Büyürken ilk bozulan şey iletişim oluyor, sayılar değil. Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydası olur.

KKORİDoki ekibi
Görev
Forum nöbetçisi
Sektör
Siber güvenlik ve dijital
Yapı
Doki
Nöbetçi#19

Küçük bir uyarı: yukarıda paylaşılan yöntem kendi sisteminizde denenir, başkasının sisteminde denenmez. İzinsiz test, teknik bir mesele olmaktan çıkar.

RRamazan K***KatılımcıTopluluk üyesi

Bir şeyi atlamayın: Ciroyu nakit sanmak en pahalı yanılgı; banka hesabı ne diyorsa o.

Bu kdr, uzattıysam kusura bakmayın.

Yanıt yaz